Få hjälp med ditt spelande del 2

Få hjälp med ditt spelande del 2

Här kommer fortsättningen på hur man kan få hjälp med sitt spelande eller någon annan i ens närhet. Del 1 har tagit upp att man ska prata om sina problem på ett tidigt stadium för att kunna få den bästa hjälpen samt att man kan ta hjälp av ett självvärderingstest för att se om man själv eller någon i ens närhet är i riskzonen för att utveckla ett spelberoende. Nedan listar Mr Green de två sista stegen över hur man kan få hjälp med sitt spelande.

Steg 3: Oro över en familjemedlem eller någon annan i din närhet

Om du är orolig över till exempel en familjemedlem, en vän eller någon annan i din närhet och dennes spelbeteende kan det vara dags att lyfta detta med den som det berör. Det är inte säkert att den som det berör har insett problemet och faran, och kan behöva hjälp med att se det och få vidare hjälp. Innan man tar upp detta känsliga men ack så viktiga ämne kan det vara bra att få lite råd och tips från någon som är utbildad och har god kännedom om problemet och beroendet. Då kan du ringa till Mr Greens kundsupport som kan guida dig hur du ska gå tillväga.

Steg 4: Prata med utbildad personal som vet vad de gör

När man ska ta första steget och skaffa hjälp antingen åt sig själv eller någon annan person i ens närhet, kan det vara bra att själv vara påläst och ha lite koll på vad man behöver veta och tala om. Men att du ska kunna allt själv är det inte sagt, utan snarare kan det vara bra att få hjälp utifrån. Det kan vara personer som själv varit i samma situation, antingen som individ eller som anhörig, och det kan vara skönt och befriande att få tala med en sådan person. Det finns många stödorganisationer som kan erbjuda hjälp, råd och stöd.