Få hjälp med ditt spelande del 1

Få hjälp med ditt spelande del 1

Vi människor har inte alltid så enkelt för att be om hjälp från andra människor. Många av oss tycker det är pinsamt och skamligt, att man har ett problem som man borde klara av själv eller att man inte vill erkänna för sig själv att man är i behov av hjälp. Att be om hjälp är inte alltid en lätt sak att göra men det gör oftast en stor skillnad i slutändan. Oavsett om det är du eller någon i din närhet som spelar för mycket eller på ett ohälsosamt sätt, finns det råd och hjälp att nå. Mr Green listar flera steg som kan hjälpa dig på traven.

Steg 1: Att prata om sina problem

Att prata om sina problem på ett tidigt stadie kan hjälpa dig i rätt tid. Har man otur och det har gått för långt är det ofta betydligt svårare, men inte omöjligt. Oavsett när du känner att du vill ta hjälp, kommer du att må betydligt bättre och ju tidigare desto bättre.

För att få hjälp kan du till exempel ringa till Mr Greens support för kunder. Personalen som arbetar vid denna support, både tränas och utbildas regelbundet i både spelberoende och hur man kan förebygga spelberoende för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. Du behöver inte heller vara orolig eller nervös för att ringa till supporten då ditt samtal är konfidentiellt.

Steg 2: Rannsaka sig själv

Att rannsaka sig själv och fundera över om man har ett problem eller inte är ett viktigt steg. I samarbete med Gamcare har Mr Green skapat en självvärdering som du kan fylla i för att se om du eller någon i din närhet är i riskzonen för att utveckla ett spelberoende. Du svarar på några enkla frågor med flera svarsalternativ för att se och lära dig mer om ditt egna eller din näras spelbeteende.